Cookiekage med saltkarameltopping

9. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Kan du ikke bestemme dig for, om du har mest lyst til en saftig skærekage, en knasende småkage eller en snasket saltkaramel? Så prøv at kombinere alle tre ting i én og samme kage.

Bemærk
Cookiekagen skal afkøle helt, inden den overtrækkes, og derefter skal den færdige kage sætte sig køligt i mindst en time.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smelt smør, og lad det afkøle let. Pisk brun farin, muscovadosukker og æg luftigt. Pisk smør i.
Si en blanding af mel, bagepulver og salt i dejen, og rør den sammen. Vend grofthakket chokolade i.
Tryk dejen ud i en smurt springform, og bag den i ca. 25 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.
Opvarm sukker og fløde i en gryde ved middel varme, til alle sukkerkorn er opløst. Skru op for temperaturen, så karamelmassen bobler godt op. Bland salt og smør i, og lad det samle sig til en tyk karamel.
Hak Daim groft, og smelt dem i karamellen. Lad karamellen afkøle let, og smag til med salt.
Stil den afkølede cookiebund på en rist, og hæld saltkaramellen over. Stil kagen i køleskabet i mindst en time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar