Cookiekage med nødder og chokoladeganache
5. december 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Elsker du cookies? Prøv opskriften på vores kæmpe cookiekage fyldt med nødder og chokolade og toppet med en fløjlsblød chokoladeganache og ristede hasselnødder.
Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 18-20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk smør og brun farin sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
Pisk ægget i. Rør mel, havregryn og salt i. Hak chokolade og hasselnødder groft, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i et jævnt lag i en springform beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 10-15 minutter. Afkøl cookiekagen helt.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløde og glukosesirup i kog i en gryde, og hæld blandingen over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver blank. Krydr med salt.
Fordel ganachen oven på cookien. Sæt den på køl i mindst 3 timer, evt. natten over.
Rist hasselnødder på en tør pande i 5-8 minutter. Gnid hinderne af. Smelt chokoladen over vandbad.
Pynt kagen med striber af chokolade, halverede hasselnødder, chokoladeperler og spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk