Cookiekage med Dumle-karameller
4. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Er du vild med de bløde Dumle-karameller, vil du elske denne saftige cookiekage, der hurtigt bliver en favorit hos både små og store slikmunde!
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, ca. 28 x 18 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af bageformen.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker, bagepulver, sirup, mel og salt sammen med en elpisker i en skål til en cremet dej.
Hak chokoladen groft, og rør den i dejen.
Pres dejen ud i formen i et jævnt lag. Skær karamellerne i mindre stykker, fordel dem over dejen, og pres dem let ned i dejen.
Bag kagen i ovnen i 15-17 minutter, til overfladen og kanten er let gylden – kagen skal stadig virke ubagt i midten. Tag kagen ud, og afkøl den på en bagerist i ca. 15 minutter. Skær herefter kagen ud i ca. 12 firkantede stykker, og afkøl dem helt inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk