Cookiekage med chokoladeknapper
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Der er hverken sparet på sukker, smør eller chokolade i denne vaskeægte børneklassiker, der helt sikkert tager kegler i børnehaven, klassen eller fritidsklubben.
Ingredienser
Udstyr
1 stor bradepande, ca. 40 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æg, sukker, farin og vaniljekorn cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt smeltet smør, mel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Hak mælkechokoladen groft, og rør chokolade og ⅔ af chokoladeknapperne i dejen. Fordel dejen i formen, og drys resten af chokoladeknapperne over kagen.
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Den skal stadig virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen – det er meningen, og den må endelig ikke bages for længe.
Afkøl kagen på en bagerist, og skær den ud i små firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den du ved nok-kage
Powered by Froala Editor