Cookiekage med chokoladeknapper

27. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Der er hverken sparet på sukker, smør eller chokolade i denne vaskeægte børneklassiker, der helt sikkert tager kegler i børnehaven, klassen eller fritidsklubben.

Ingredienser

Udstyr

1 stor bradepande, ca. 40 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æg, sukker, farin og vaniljekorn cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt smeltet smør, mel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Hak mælkechokoladen groft, og rør chokolade og ⅔ af chokoladeknapperne i dejen. Fordel dejen i formen, og drys resten af chokoladeknapperne over kagen.
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Den skal stadig virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen – det er meningen, og den må endelig ikke bages for længe.
Afkøl kagen på en bagerist, og skær den ud i små firkanter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Se også: Den du ved nok-kage

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar