Cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Er du vild med cookies, vil du elske denne snaskede cookiekage, som serveres lun direkte fra panden med kugler af vaniljeis på toppen.
Ingredienser
Udstyr
to minipander af støbejern, som kan tåle at gå i ovnen, ca. 17 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk smør, muscovadosukker, sukker, vaniljesukker og æg sammen med en elpisker i 5 minutter, til du får en hvid og cremet masse.
Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør det hele sammen til en jævn dej.
Tænd ovnen på 180°. Fordel ⅔ af dejen i de små støbejernspander.
Læg halvdelen af nutellaen og de små skumfiduser oven på hver cookie.
Dæk med resten af cookiedejen, gerne i små klatter, så overfladen bliver en smule bulet og ujævn.
Bag cookiekagerne i ovnen i 15-17 minutter, til de er let gyldne, men stadig bløde i midten – de må gerne se en smule underbagte ud.
Servér cookiekagerne lune og nybagte med kugler af god vaniljeis på toppen.
Tip!
Bestem selv, om du vil bage cookiekagen i én stor eller i to mindre støbejernspander. Minipanderne, som er brugt i denne opskrift, fås i isenkrambutikker og stormagasiner til ca. 100 kr. pr. stk. Hvis du bager kagen i en stor pande, skal bagetiden forøges en smule.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk