Cookie-issandwich med vaniljeis og kaffesirup

27. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Har du god tid, laver du selvfølgelig både cookies og kaffesirup selv. Skal det gå stærkt, kan du købe dig til gode cookies hos bageren og erstatte kaffesiruppen med en færdigkøbt sirup med smag eller bytte den ud med en god saltet karamelsauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker, til en lys og luftig masse. Pisk ægget i. Rør hvedemel, havregryn og salt i dejen. Hak chokolade og nødder groft, og vend det i dejen.
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir på 2 bageplader. Form 12 lige store kugler af dejen, og fordel dem på bagepladerne med god afstand imellem, da de flyder ud under bagningen.
Bag kuglerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten, men stadig bløde i midten. Afkøl dem på en rist.
Kog kaffe og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst, og massen begynder at tykne let. Hæld kaffesiruppen på et glas, og afkøl den helt.
Saml 2 cookies omkring en kugle vaniljeis, og dryp med kaffesirup. Servér straks, eller læg dem tilbage i fryseren til senere servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar