Cookie is-sandwich med kaffeis

30. juli 2020 af .

Foto: Philip Høpner

Sprøde cookies med chokolade og nødder smager fantastisk, det samme gør cremet kaffeis. Sæt de to sammen, så får du den perfekte is-sandwich.

Bemærk
Frysetid: 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk fløden luftig med en håndmikser i en skål, og vend den sammen med mælken. Pisk æggeblommer, brun farin og kakao luftigt med en håndmikser i en skål, og vend blandingen sammen med fløden.
Hæld kaffe i blandingen, og vend forsigtigt alle ingredienserne sammen. Hæld ismassen i en ismaskine, og kør den til is i 20-30 minutter, afhængigt af din ismaskine.
Skrab isen over i et 3 cm tykt lag i en bøtte beklædt med bagepapir, og sæt den i fryseren i mindst 12 timer.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt med en håndmikser i en skål.
Bland mel og bagepulver sammen, og sigt blandingen i dejen. Tilsæt havregryn, og arbejd dejen sammen med en træske.
Hak chokolade og nødder groft, vend ingredienserne i dejen, og arbejd den sammen. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Form 8 kugler af dejen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bag kagerne i midten af ovnen i 8-10 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.
Tag kaffeisen ud af fryseren, og stik den ud i runde bunde med en kageudstikker, som passer i størrelsen med cookierne. Saml cookierne 2 og 2 med kaffeis imellem, og sæt dem på frost, til de skal spises.

Tip!

Har du ikke en ismaskine, kan du hælde ismassen i en fryseegnet beholder og sætte den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar