Cookie is-sandwich med kaffeis
30. juli 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Sprøde cookies med chokolade og nødder smager fantastisk, det samme gør cremet kaffeis. Sæt de to sammen, så får du den perfekte is-sandwich.
Bemærk
Frysetid: 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk fløden luftig med en håndmikser i en skål, og vend den sammen med mælken. Pisk æggeblommer, brun farin og kakao luftigt med en håndmikser i en skål, og vend blandingen sammen med fløden.
Hæld kaffe i blandingen, og vend forsigtigt alle ingredienserne sammen. Hæld ismassen i en ismaskine, og kør den til is i 20-30 minutter, afhængigt af din ismaskine.
Skrab isen over i et 3 cm tykt lag i en bøtte beklædt med bagepapir, og sæt den i fryseren i mindst 12 timer.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt med en håndmikser i en skål.
Bland mel og bagepulver sammen, og sigt blandingen i dejen. Tilsæt havregryn, og arbejd dejen sammen med en træske.
Hak chokolade og nødder groft, vend ingredienserne i dejen, og arbejd den sammen. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Form 8 kugler af dejen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bag kagerne i midten af ovnen i 8-10 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.
Tag kaffeisen ud af fryseren, og stik den ud i runde bunde med en kageudstikker, som passer i størrelsen med cookierne. Saml cookierne 2 og 2 med kaffeis imellem, og sæt dem på frost, til de skal spises.
Tip!
Har du ikke en ismaskine, kan du hælde ismassen i en fryseegnet beholder og sætte den i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Irish coffee-drink