Congee med kylling og peanuts

Congee er en asiatisk risgrød, der er supernem at lave og smager godt. Lad dig ikke forskrække af konsistensen! Grøden er let flydende og glat.

Bemærk
Simretid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl jasminris i en sigte, og hæld dem i en gryde med hønsebouillon. Bring gryden i kog, og lad risene simre i 1 time.
Rør rundt fra tid til anden, men lad ellers gryden passe sig selv, til risene er helt udkogte.
Brun kyllingestrimlerne i sesamolie og sojasauce på en stor, varm pande.
Pil og riv hvidløg fint, skræl og riv ingefærstykket fint, og vend begge dele sammen med kyllingekødet på panden.
Lad det stege i et par minutter, og hæld herefter pandens indhold i risgrøden. Lad grøden simre i yderligere 10 minutter.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Rens og skær chili i fine skiver.
Anret risgrøden i portionsskåle, og drys med peanuts, forårsløg og chili.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
29. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar