Congee med kylling og peanuts
29. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Congee er en asiatisk risgrød, der er supernem at lave og smager godt. Lad dig ikke forskrække af konsistensen! Grøden er let flydende og glat.
Bemærk
Simretid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl jasminris i en sigte, og hæld dem i en gryde med hønsebouillon. Bring gryden i kog, og lad risene simre i 1 time.
Rør rundt fra tid til anden, men lad ellers gryden passe sig selv, til risene er helt udkogte.
Brun kyllingestrimlerne i sesamolie og sojasauce på en stor, varm pande.
Pil og riv hvidløg fint, skræl og riv ingefærstykket fint, og vend begge dele sammen med kyllingekødet på panden.
Lad det stege i et par minutter, og hæld herefter pandens indhold i risgrøden. Lad grøden simre i yderligere 10 minutter.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Rens og skær chili i fine skiver.
Anret risgrøden i portionsskåle, og drys med peanuts, forårsløg og chili.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk