Congee med kylling og peanuts

29. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Congee er en asiatisk risgrød, der er supernem at lave og smager godt. Lad dig ikke forskrække af konsistensen! Grøden er let flydende og glat.

Bemærk
Simretid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl jasminris i en sigte, og hæld dem i en gryde med hønsebouillon. Bring gryden i kog, og lad risene simre i 1 time.
Rør rundt fra tid til anden, men lad ellers gryden passe sig selv, til risene er helt udkogte.
Brun kyllingestrimlerne i sesamolie og sojasauce på en stor, varm pande.
Pil og riv hvidløg fint, skræl og riv ingefærstykket fint, og vend begge dele sammen med kyllingekødet på panden.
Lad det stege i et par minutter, og hæld herefter pandens indhold i risgrøden. Lad grøden simre i yderligere 10 minutter.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Rens og skær chili i fine skiver.
Anret risgrøden i portionsskåle, og drys med peanuts, forårsløg og chili.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar