Congee med kylling og palmekål
25. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Congee er en asiatisk risgrød med masser af smag, som laves i et utal af varianter i hele Asien.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ingefær, pil hvidløg, og skrab kernerne ud af chilien. Blend ingefær, hvidløg, chili, sesamolie og vand sammen i en minihakker eller blender til en grov puré.
Skær kyllingebrysterne i små tern eller strimler. Opvarm en pande med sesamolie, og rist kyllingestykkerne, til de er let gyldne. Tilsæt soja, vend rundt, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt.
Skyl risene i en sigte, og hæld dem i en gryde med hønsebouillon. Bring gryden i kog, skru ned til middellav varme, og lad risene småkoge i 20-25 minutter, til al bouillonen er absorberet.
Hæld kogende vand i risgrøden, og vend forsigtigt rundt med en grydeske. Vend herefter de stegte kyllingestykker og ingefær-hvidløgspuréen i risgrøden, og varm retten igennem. Smag til med soja.
Skyl og snit palmekål i tynde strimler. Opvarm en pande med olie, og lynsteg kålen ved høj varme, til den er let sprød. Krydr med salt.
Skyl agurken, og skær den i halvmåner. Skyl forårsløgene, og snit dem i tynde skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og skær den i tynde skiver. Hak cashewnødderne groft. Anret risgrøden i skåle, og top med palmekål, agurkeskiver, forårsløg, chili, cashewnødder og sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk