Congee med kylling og palmekål

25. november 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Congee er en asiatisk risgrød med masser af smag, som laves i et utal af varianter i hele Asien.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl ingefær, pil hvidløg, og skrab kernerne ud af chilien. Blend ingefær, hvidløg, chili, sesamolie og vand sammen i en minihakker eller blender til en grov puré.
Skær kyllingebrysterne i små tern eller strimler. Opvarm en pande med sesamolie, og rist kyllingestykkerne, til de er let gyldne. Tilsæt soja, vend rundt, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt.
Skyl risene i en sigte, og hæld dem i en gryde med hønsebouillon. Bring gryden i kog, skru ned til middellav varme, og lad risene småkoge i 20-25 minutter, til al bouillonen er absorberet.
Hæld kogende vand i risgrøden, og vend forsigtigt rundt med en grydeske. Vend herefter de stegte kyllingestykker og ingefær-hvidløgspuréen i risgrøden, og varm retten igennem. Smag til med soja.
Skyl og snit palmekål i tynde strimler. Opvarm en pande med olie, og lynsteg kålen ved høj varme, til den er let sprød. Krydr med salt.
Skyl agurken, og skær den i halvmåner. Skyl forårsløgene, og snit dem i tynde skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og skær den i tynde skiver. Hak cashewnødderne groft. Anret risgrøden i skåle, og top med palmekål, agurkeskiver, forårsløg, chili, cashewnødder og sesamfrø.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar