Confiterede kartofler
9. december 2019
af
Skovdal Nordic.
Foto: Skovdal Nordic
Kartofler stegt i andefedt hedder også confiterede kartofler og er oprindeligt en metode, hvor andelår konserveres i deres eget fedt. Fedtet giver kartoflerne en sprød skorpe og god smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde både.
Læg kartoflerne i en stor pande, der kan gå i ovnen, eller et stort ovnfastfad, og drys med flagesalt.
Fordel andefedtet i fadet, og steg kartoflerne i ovnen i ca. 25 minutter.
Hæld kartoflerne ud på fedtsugende papir, og drys evt. med mere flagesalt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på confit de canard