Confit de canard
Confit de canard er en fransk opskrift, hvor andelår gnides med salt og konserveres i 1 døgn. Derefter langtidssteges lårene i andefedt. Det tager lidt tid at lave confiterede andelår, men det er nemt, og det smager himmelsk.
(4)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
CONFIt de canard: OPSKRIFT PÅ CONFITEREDE ANDELÅR
Kødet på en and er meget smagfuldt, og når andelår bliver confiteret, så får du verdens lækreste stykke kød – vi forstår godt, hvorfor den franske måde at lave confit de canard på, er lige så elsket i Danmark! Herunder får du svar på de spørgsmål, du måske har, inden du kaster dig ud i projektet.
Confit de canard på dåse
Du kan sagtens købe confiteret and på dåse, som smager rigtig godt. Men vi vil helt bestemt mene, du ikke skal snyde dig selv for at smage hjemmelavet confiteret and. Når du gnider andelårene med krydderier, så får du et helt fantastisk resultat – og det er bare noget andet end at tage dem op af en dåse.
Sådan tilbereder du confit de canard
Du kan enten tilberede de confiterede andelår på pande eller i ovn. På pande skal andelårene steges i lidt af fedtet, de har ligget i, til skindet er sprødt.
Tilbereder du anden i ovnen skal de blot have 15 minutter ved 235°. Læg andelårene på en bageplade med bagepapir, og steg dem, til skindet er helt sprødt. Drys med flagesalt før servering. Giv dem endelig ikke for meget, du vil ikke risikere at udtørre kødet.
Hvor længe kan confit de canard holde sig?
Du kan faktisk opbevare confiteret and i op til et år, når det opbevares rigtigt og i et køligt rum eller køleskab. Derfor kan du sagtens forberede en julemiddag mange måneder i forvejen, nemt ikke?
Andefedt til confit de canard
Er du i tvivl om, hvor du kan købe andefedt? Spørg din lokale slagter – de kan ofte skaffe store mængder andefedt. Hvis du skal lave store portioner confiteret and, behøver du ikke have ekstra meget fedt, du skal blot sikre dig, at andelårene er dækket af andefedt.
Nedfrysning af confit de canard
Du kan sagtens nedfryse de tilberedte andelår. Når du tager dem op igen, skal du lade dem tø langsomt op i køleskabet. Når de er tøet op, skal du gennemvarme dem i ovnen – men giv dem ikke for lang tid, de skulle nødigt blive tørre.
Tilbehør til confiteret andelår
Confiteret and er et stykke fedt kød, og derfor er det oplagt at servere en frisk og sprød salat som tilbehør – du behøver faktisk hverken kartofler eller sovs, når først du laver andelårene the french way …
Confit de canard er for mange en julespise, og hvis det også er det for dig, så kan vi anbefale, at du laver en frisk rødkålssalat med appelsin og hasselnødder. Det sprøde, søde og syrlige sammen med de fede andelår udgør det perfekte makkerpar.
Da kødet er meget mørt, er tommelfingerreglen, at du skal lave en salat som har noget bid og friskhed. Det kan også sagtens være en grøntkålssalat, hvor du svitser grønkålen på en pande eller bager det i ovnen, til det bliver en smule sprødt.
Vil du gerne servere alt det traditionelle juletilbehør til dine confiterede andelår, kan du sagtens det. Både hvide kartofler, brunede kartofler, syltet rødkål og sovs kan spises til kødet. Da du ikke har en sky fra anden ti sovsen, kan du købe en andefond i supermarkedet – det giver faktisk en fremragende sovs!