Confit de canard

25. november 2022 af .

Foto: Ukendt

Confit de canard er en fransk opskrift, hvor andelår gnides med salt og konserveres i 1 døgn. Derefter langtidssteges lårene i andefedt. Det tager lidt tid at lave confiterede andelår, men det er nemt, og det smager himmelsk.

Bemærk
Marinering: 8 timer. Kogetid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup andelårene tørre med køkkenrulle, og læg dem i en frysepose. Pil og hak hvidløg groft. Hak rosmarin og timian groft. Kom hvidløg, rosmarin, timian og salt ned i posen, og gnid det hele godt sammen med andelårene. Læg posen på køl i mindst 8 timer (gerne op til 1 døgn, hvis du har god tid).
Smelt andefedt langsomt i en gryde. Tør andelårene af, og kassér hvidløg, rosmarin og timian. Læg andelårene ned i det smeltede andefedt, og sørg for, at de er dækket af fedt. Småkog andelårene i fedtet ved middellav varme i ca. 2 timer, til de er så møre, at kødet nemt falder af benene.
Tag andelårene op, og læg dem i høje, skoldede patentglas, hvor de kan stå helt oprejst. Si olien, og hæld den over lårene, så de er helt dækket. Sæt dem i køleskabet i 1 døgn.
Skal du bruge andelårene med det samme, tager du andelårene op af gryden, og lægger dem på en tallerken. Sigt andefedtet, og gem det evt. til næste gang du vil lave confiterede andelår.
Tænd ovnen på 235°. Læg andelårene på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til skindet er helt sprødt. Drys med flagesalt før servering.

Tip!

Confiterede andelår kan f.eks. serveres med ovnkartofler og en sprød rødkålssalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

CONFIt de canard: OPSKRIFT PÅ CONFITEREDE ANDELÅR

Kødet på en and er meget smagfuldt, og når andelår bliver confiteret, så får du verdens lækreste stykke kød – vi forstår godt, hvorfor den franske måde at lave confit de canard på, er lige så elsket i Danmark! Herunder får du svar på de spørgsmål, du måske har, inden du kaster dig ud i projektet.

Confit de canard på dåse

Du kan sagtens købe confiteret and på dåse, som smager rigtig godt. Men vi vil helt bestemt mene, du ikke skal snyde dig selv for at smage hjemmelavet confiteret and. Når du gnider andelårene med krydderier, så får du et helt fantastisk resultat – og det er bare noget andet end at tage dem op af en dåse.

Sådan tilbereder du confit de canard

Du kan enten tilberede de confiterede andelår på pande eller i ovn. På pande skal andelårene steges i lidt af fedtet, de har ligget i, til skindet er sprødt.

Tilbereder du anden i ovnen skal de blot have 15 minutter ved 235°. Læg andelårene på en bageplade med bagepapir, og steg dem, til skindet er helt sprødt. Drys med flagesalt før servering. Giv dem endelig ikke for meget, du vil ikke risikere at udtørre kødet.

Hvor længe kan confit de canard holde sig?

Du kan faktisk opbevare confiteret and i op til et år, når det opbevares rigtigt og i et køligt rum eller køleskab. Derfor kan du sagtens forberede en julemiddag mange måneder i forvejen, nemt ikke?

Andefedt til confit de canard

Er du i tvivl om, hvor du kan købe andefedt? Spørg din lokale slagter – de kan ofte skaffe store mængder andefedt. Hvis du skal lave store portioner confiteret and, behøver du ikke have ekstra meget fedt, du skal blot sikre dig, at andelårene er dækket af andefedt.

Nedfrysning af confit de canard

Du kan sagtens nedfryse de tilberedte andelår. Når du tager dem op igen, skal du lade dem tø langsomt op i køleskabet. Når de er tøet op, skal du gennemvarme dem i ovnen – men giv dem ikke for lang tid, de skulle nødigt blive tørre.

Tilbehør til confiteret andelår

Confiteret and er et stykke fedt kød, og derfor er det oplagt at servere en frisk og sprød salat som tilbehør – du behøver faktisk hverken kartofler eller sovs, når først du laver andelårene the french way …

Confit de canard er for mange en julespise, og hvis det også er det for dig, så kan vi anbefale, at du laver en frisk rødkålssalat med appelsin og hasselnødder. Det sprøde, søde og syrlige sammen med de fede andelår udgør det perfekte makkerpar.

Da kødet er meget mørt, er tommelfingerreglen, at du skal lave en salat som har noget bid og friskhed. Det kan også sagtens være en grøntkålssalat, hvor du svitser grønkålen på en pande eller bager det i ovnen, til det bliver en smule sprødt.

Vil du gerne servere alt det traditionelle juletilbehør til dine confiterede andelår, kan du sagtens det. Både hvide kartofler, brunede kartofler, syltet rødkål og sovs kan spises til kødet. Da du ikke har en sky fra anden ti sovsen, kan du købe en andefond i supermarkedet – det giver faktisk en fremragende sovs!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar