Cobbler med stikkelsbær og vaniljeis
5. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Cobbler minder lidt om crumble, men dejen er mere sprød og kikseagtig. Kagen er især lækker, når den serveres lun med en kugle vaniljeis.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland mel og sukker i en skål. Hak hasselnødder og chokolade groft.
Smuldr smørret i melblandingen, og vend herefter hasselnødder og chokolade i.
Skyl og nip stikkelsbær. Skyl og riv citronen fint. Bland citronskal og stikkelsbær med sukker i en skål.
Fordel stikkelsbærblandingen i et ovnfad, og fordel herefter dejen ovenpå.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen er sprød og gylden. Servér kagen lun sammen med god vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk