Cobbler med frugt og bær

1. august 2022 af .

Foto: Lene Samsø

En cobbler minder om en crumblecake, men dejlåget er i stedet helt sprødt, nærmest som kiks. Her er kagen fyldt med sommerens bær og frugt. Servér den sammen med en god is eller flødeskum.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl nektarinerne, og skær dem i både. Kassér stenene. Skyl og tør hindbær, blåbær og solbær.
Vend de 3 slags bær og nektariner sammen med sukker, majsstivelse og vaniljepulver i en skål. Fordel det hele i tærteformen.
Bland hvedemel, sukker, salt og bagepulver i en stor skål.
Skær smørret i tern, og smuldr dem i melblandingen. Saml dejen med lidt koldt vand. Dejen skal være klistret, men fast.
Læg klatter af dej oven på bærrene. Dejklatterne behøver ikke ligge helt tæt, men gerne med små mellemrum.
Bag tærten i ovnen i 45-60 minutter, dæk evt. kagen med bagepapir, hvis den bliver for mørk på overfladen.
Servér kagen varm eller lun, gerne med is, flødeskum eller cremefraiche til.

Tip!

Bærrene bobler en del op, så sæt gerne tærten på et stykke bagepapir, så oprydningen ikke bliver for besværlig. Brug endelig de bær du har. Nektariner kan undlades og erstattes af bær, hvis du vil.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar