Cobbler med blandede bær og mandelflager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En cobbler minder om en crumblecake – forskellen er blot, at dejlåget på en cobbler er helt sprød, nærmest som kiks.
Bemærk
Bagetid: 30-35 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, ca. 20 x 30 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og smør bradepanden med lidt smør.
Hæld alle bærrene ud i bradepanden. Drys rørsukker og majsmel over bærrene, og vend forsigtigt det hele sammen.
Kom hvedemel, bagepulver, ⅔ af rørsukkeret og smør i en foodprocessor, og kør, til dejen er som krummer.
Tilsæt kærnemælk, og kør, til dejen er blød og cremet.
Fordel dejen i klatter over bærrene – den behøver ikke dække helt. Drys resten af sukkeret og mandelflagerne over dejen.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til dejen er sprød og flot gylden.
Server kagen lun til en kop kaffe eller som dessert med god vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på frugtkage