Clafoutis med blandede bær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Clafoutis er en saftig kage med frugt, som stammer fra det franske køkken. Lav små portionskager, eller bag kagen i en almindelig, stor tærteform.
Ingredienser
Udstyr
seks små tærte- eller portionsforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Smør formene med smør, og drys med sukker.
Varm langsomt mælken op i en gryde, uden at det koger helt. Tag mælken af varmen, og tilsæt straks smørret, så det smelter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. Tilsæt hvedemel og den lune mælkeblanding, og rør dejen sammen med en ske.
Rens bærrene, og fordel dem i formene. Fordel dejen hen over bærrene. Bag kagerne i ovnen i 30-40 minutter.
Servér kagerne lune med et drys sigtet flormelis.
Tip!
Når du varmer mælken op, kan du tilsætte kornene fra en vaniljestang samt den tomme vaniljestang. Så får kagen en mere intens og nuanceret smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk