Clafoutis med blandede bær

Clafoutis er en saftig kage med frugt, som stammer fra det franske køkken. Lav små portionskager, eller bag kagen i en almindelig, stor tærteform.

Clafoutis med blandede bær
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
mælk
3½ dl
smør
100 g
æg
6
sukker
150 g
hvedemel
120 g
hindbær
100 g
brombær
100 g
jordbær
100 g
smør til formene
2 spsk.
sukker til formene
2 spsk.

Til servering

flormelis
20 g

Udstyr

  • seks små tærte- eller portionsforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º. Smør formene med smør, og drys med sukker.
Varm langsomt mælken op i en gryde, uden at det koger helt. Tag mælken af varmen, og tilsæt straks smørret, så det smelter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. Tilsæt hvedemel og den lune mælkeblanding, og rør dejen sammen med en ske.
Rens bærrene, og fordel dem i formene. Fordel dejen hen over bærrene. Bag kagerne i ovnen i 30-40 minutter.
Servér kagerne lune med et drys sigtet flormelis.

Tip!

Når du varmer mælken op, kan du tilsætte kornene fra en vaniljestang samt den tomme vaniljestang. Så får kagen en mere intens og nuanceret smag.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'