Clafoutis med blandede bær
Clafoutis er en saftig kage med frugt, som stammer fra det franske køkken. Lav små portionskager, eller bag kagen i en almindelig, stor tærteform.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- mælk
- 3½ dl
- smør
- 100 g
- æg
- 6
- sukker
- 150 g
- hvedemel
- 120 g
- hindbær
- 100 g
- brombær
- 100 g
- jordbær
- 100 g
- smør til formene
- 2 spsk.
- sukker til formene
- 2 spsk.
Til servering
- flormelis
- 20 g
Udstyr
- seks små tærte- eller portionsforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Smør formene med smør, og drys med sukker.
Varm langsomt mælken op i en gryde, uden at det koger helt. Tag mælken af varmen, og tilsæt straks smørret, så det smelter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. Tilsæt hvedemel og den lune mælkeblanding, og rør dejen sammen med en ske.
Rens bærrene, og fordel dem i formene. Fordel dejen hen over bærrene. Bag kagerne i ovnen i 30-40 minutter.
Servér kagerne lune med et drys sigtet flormelis.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner