Clafoutis med æble og karamel
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Æble og karamel er et match made in heaven. Lav dem portionsanrettet som her, eller bag dem i én stor form – husk blot at øge bagetiden lidt.
Ingredienser
Udstyr
2 bageforme, 12 cm i diameter
Sådan gør du
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver.
Smelt smør med sukker og vand på en pande. Lad det brune stille og roligt, uden at det brænder på.
Hæld æblerne i sukkerlagen, og lad det koge i 1-2 minutter, uden at æblestykkerne går i opløsning.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab vaniljekornene ud, og pisk dem sammen med æg og sukker i en skål. Brug et piskeris, og pisk let.
Sigt mel i dejen, og rør derefter cremefraiche, mælk og calvados i. Pisk let sammen.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Smør formene, og drys dem med lidt sukker. Fordel dejen i formene.
Tag æblerne op af panden med en hulske, og læg dem oven på dejen.
Bag kagerne i den varme ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og luftige. Servér kagerne varme med et drys flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk