Clafoutis med æble og karamel

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Æble og karamel er et match made in heaven. Lav dem portionsanrettet som her, eller bag dem i én stor form – husk blot at øge bagetiden lidt.

Ingredienser

Udstyr

2 bageforme, 12 cm i diameter

Sådan gør du

Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver.
Smelt smør med sukker og vand på en pande. Lad det brune stille og roligt, uden at det brænder på.
Hæld æblerne i sukkerlagen, og lad det koge i 1-2 minutter, uden at æblestykkerne går i opløsning.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab vaniljekornene ud, og pisk dem sammen med æg og sukker i en skål. Brug et piskeris, og pisk let.
Sigt mel i dejen, og rør derefter cremefraiche, mælk og calvados i. Pisk let sammen.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Smør formene, og drys dem med lidt sukker. Fordel dejen i formene.
Tag æblerne op af panden med en hulske, og læg dem oven på dejen.
Bag kagerne i den varme ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og luftige. Servér kagerne varme med et drys flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar