Citrusterrin med citronmelisse og nøddenougat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Overrask gæsterne med en farvestrålende og frisk dessert af appelsin og rød grapefrugt i velsmagende gelé.
Bemærk
Hviletid på køl: 3-4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en aflang form, der kan rumme 1 liter og en portion isterninger.
Sådan gør du
Skær skrællen af appelsiner og grapefrugter. Skær først top og bund af, og skær derefter skrællen af siderne.
Skær appelsinerne og grapefrugterne ud i fileter (fileterne er frugtkødet, som sidder imellem lamellerne). Hold frugten i hånden, og lad kniven skære helt ind til lamellerne i begge sider, så du kan løsne frugtkødet. Hav en skål nedenunder til fileterne og den saft, der løber fra, når du skærer.
Læg husblassen i blød i en meget stor skål med koldt vand i 5 minutter. Varm ¼ af æblejuicen op i en gryde, og tag gryden væk fra blusset. Kram vandet af husblassen, og smelt den i den varme juice. Tilsæt resten af juicen. Kom koldt vand og isterninger i et stort fad, og stil en aflang form i midten. Hæld lidt af æblejuicen i bunden af formen.
Læg 2 lag hele citronmelisseblade i formen, og tryk dem godt ned i æblejuicen. Isvandet i det store fad får geleen til at stivne hurtigt og forhindrer, at alt fyldet flyder op mod overfladen. Læg appelsinfileterne i formen, og hæld omhyggeligt æblejuice imellem dem.
Læg grapefrugtfileterne oven på appelsinfileterne, og hæld igen omhyggeligt æblejuice over, så det netop dækker. Lad terrinen hvile i køleskabet i 3-4 timer, eller til den er helt stivnet.
Varm sukkeret op på en pande, så det smelter og bliver til lys karamel. Skru ned for varmen, og rør nødder og fennikelfrø grundigt sammen med karamellen med en træpalet. Vend karamellen ud på et stykke bagepapir, og lad den stivne, før du brækker den i mindre stykker.
Løsn den stivnede citrusterrin i siderne med en skarp kniv. Hæld varmt vand i et fad. Hold terrinen i siderne, og hold den<br />
ned i det varme vand i ca. 30 sekunder. Vend derefter formen ud på et skærebræt. Hvis ikke den vil slippe i bunden, skal formen holdes nede i det varme vand lidt længere tid.
Skær terrinen i skiver med en meget skarp kniv og savebevægelser. Anret skiver af citrusterrin med nøddenougat og evt. granatæblekerner. Hvis skiverne går lidt i stykker, samler du dem bare igen på tallerkenen.
Tip!
Hvis æblejuicen når at blive stiv, inden du er færdig med citrusterrinen, kan juicen lunes lidt igen – bare lige til den smelter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk