Citrussnaps
25. juni 2019
af
Niels Stærup.
Foto: Betina Hastoft
En frisk og syrlig hjemmelavet snaps med citron og appelsin samt sødme fra vanilje og sukker. Snapsen skal trække i 2 uger og hvile i yderligere 2 uger.
Bemærk
Trækketid i alt: 4 uger.
Ingredienser
Udstyr
1 enlitersglas med skruelåg
Sådan gør du
Skær citronen i både, og riv skrællen af din appelsin - undgå at få den bitre, hvide del af skrællen med.
Flæk vaniljestangen, og kom citronbåde, appelsinskal, vaniljestang, citronmelisse og sukker i sylteglasset.
Tilsæt alkoholen, og skru låget på. Lad det trække 2 uger.
Filtrér snapsen gennem et kaffefilter eller et rent klæde, og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
Lad den færdige snaps hvile i 2 uger. Denne snaps er god til lidt af hvert, da den har både syrlighed og sødme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk