Citrussemifreddo med mangosalat og mandelkiks
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En dejlig dessert med skøn citrussmag, mango og knasende mandelkiks.
Bemærk
Frysetid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse, det tager ca. 5 minutter. Pisk fløden let og cremet, og vend den forsigtigt i æggemassen, så du får en luftig iscreme.
Skyl limefrugter og citroner godt, riv skallen på den fine side af et rivejern, og pres saften. Vend den revne citrusskal i iscremen, og smag til med citrussaften.
Hæld iscremen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og sæt formen i fryseren i mindst 5 timer.
Skræl mangoen, og skær den i små tern på ca. 1 x 1 cm. Halver passionsfrugterne, tag den saftige indmad ud med en teske, og bland den med mangoternene.
Skær smørret i små tern. Bland hvedemel og sukker, og smuldr smørret i melblandingen. Saml dejen hurtigt, og lad den hvile tildækket i køleskabet i ½ time.
Tænd ovnen på 200º. Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord eller mellem 2 stykker bagepapir. Stik små, runde bunde ud med en udstikker eller et glas på Ø 6 cm, og læg bundene på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med æggehvide, og drys med hakkede mandler og lidt sukker.
Bag kiksene i ovnen i 6 minutter, til de er let gyldne. Afkøl på en bagerist.
Skær semifreddoen i tykke skiver, og server med mangosalat og mandelkiks som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk