Citrussalat med feta
27. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
En simpel og frisk salat, der passer godt som tilbehør til alle julens fede retter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skrællen af appelsinerne, skær den hvide, bitre hinde af, og skær frugtkødet i skiver.
Pil klementinerne, og skær dem i skiver. Anret klementiner og appelsiner på et serveringsfad, og krydr med salt og peber.
Halvér granatæblet, og pil forsigtigt kernerne ud, til du har ca. 1 dl. Skyl og pluk mynte.
Skær fetaen i grove skiver, og fordel dem oven på citrusfrugterne.
Dryp med honning og olie, og top med oregano, chiliflager, granatæblekerner og mynte. Servér straks.
Tip!
Skal det gå hurtigt, kan du købe pillede granatæblekerner i de fleste supermarkeder. Du kan også pille dem dagen forinden, så de blot skal drysses over salaten inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk