Citrusmarineret laksefad
30. marts 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Giv laksefileterne masser af grønt tilbehør og frisk smag fra citrusfrugter, samtidig med at du bevarer laksens saftighed. Opskriften på citrusmarineret laksefad gør det lidt nemmere at servere fisk, som alle kan lide.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Dup laksefileterne tørre. Dryp dem med olie, og steg dem på en pande i ½ minut på hver side.
Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad.
Halvér tomaterne, og fjern kernerne. Skær tomatkødet i strimler. Snit forårsløg, og vend dem med tomatfileterne.
Pres saften af ½ appelsin og ½ citron over tomater og forårsløg. Skær den anden halvdel af appelsin og citron i skiver.
Fordel tomatblandingen over laksestykkerne, læg citrusskiverne ved, og drys med salt og peber. Steg i ovnen i 15 minutter.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Drys kartoflerne med hakket persille og salt, og servér sammen med citrusmarineret laks.
Tip!
Du kan forberede retten i god tid og lade laksefadet trække i køleskabet. Så skal det blot i ovnen, når klokken nærmer sig spisetid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk