Citruskage med birkes og glasur

30. januar 2019 af .

Foto: AOP

Frisk og dejlig kage med både citron og appelsin. De blå birkes giver knas, og den bløde, syrlige glasur giver prikken over i'et.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen, og pres saften af citrusfrugterne. Pisk smør og sukker lyst og let med en elpisker. Tilsæt æggene ét ad gangen.
Tilsæt skal og saft fra citrusfrugterne sammen med yoghurt med lette tag.
Bland alle de tørre ting, og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en form/bradepande på 28 x 18 cm godt, og kom dejen i.
Bag kagen på midterste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter. Prøv med en nål – der må ikke hænge dej ved.
Lad kagen køle helt af, og løft den ud af formen.
Rør glasuren sammen, og smør den på kagen. Skær den i ret små stykker.
Pynt kagen med revet citronskal.

Tip!

Kagen kan fryses (bedst uden glasur).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar