Citruskage med birkes og glasur
30. januar 2019
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Frisk og dejlig kage med både citron og appelsin. De blå birkes giver knas, og den bløde, syrlige glasur giver prikken over i'et.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen, og pres saften af citrusfrugterne. Pisk smør og sukker lyst og let med en elpisker. Tilsæt æggene ét ad gangen.
Tilsæt skal og saft fra citrusfrugterne sammen med yoghurt med lette tag.
Bland alle de tørre ting, og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en form/bradepande på 28 x 18 cm godt, og kom dejen i.
Bag kagen på midterste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter. Prøv med en nål – der må ikke hænge dej ved.
Lad kagen køle helt af, og løft den ud af formen.
Rør glasuren sammen, og smør den på kagen. Skær den i ret små stykker.
Pynt kagen med revet citronskal.
Tip!
Kagen kan fryses (bedst uden glasur).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på kage i kop
Powered by Froala Editor