Citrus-kylling med lun salat
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
En saftig kylling med citron- og appelsinsmag, sprødt skind, cremet tahinsauce og en lun og mættende salat. Efter kun en halv times arbejde i køkkenet er der mad!
Bemærk
Ovntid: 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfad eller en tærteform.
Pil og riv hvidløg. Skyl og riv skallen af appelsiner og citroner. Pres saften af halvdelen af citronerne og appelsinerne.
Bland hvidløg, appelsinskal, -saft, citronskal og -saft i en skål. Tilsæt tahin, olie, timianblade, salt og peber, og rør det sammen til en marinade.
Hæld marinaden over kyllingen, og smør den godt ind. Skær den resterende citron og appelsin i skiver, og læg dem rundt om kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 60 minutter, indtil den er gylden og gennemstegt.
Rens blomkålen, og skær den i små buketter. Skyl græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tern (lad bare skallen være),og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med blomkålsbuketterne.
Dryp olie over, drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og let sprøde.
Fordel græskar og blomkål på et salatfad. Drys med smuldret feta, granatæblekerner, grofthakket persille og ristede græskarkerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk