Citronvafler med birkes og lemoncurd
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lidt citron og birkes i vaffeldejen gør smagsoplevelsen helt ny. Med lidt hjemmelavet lemoncurd til kan du servere den lækreste dessert!
Bemærk
Afkøling, lemoncurd: Mindst 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg, sukker, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft sammen i en skål over vandbad. Pisk konstant, til citroncremen tykner.
Tag skålen fra varmen, og tilsæt straks smør skåret i små tern. Pisk smørret ud i cremen, til det er smeltet.
Hæld lemoncurden på et glas med låg, og sæt den på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
Smelt smørret, og sæt det til side. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver, salt, birkes og fintrevet citronskal i en skål.
Pres saften af citronen, og rør den i den tørre melblanding sammen med mælk, æg og smeltet smør. Pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet.
Opvarm et vaffeljern med en smule smør, hæld dej på, og bag vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem over på en rist indtil servering.
Servér de lune vafler med lemoncurd og vaniljeis.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk