Citrontrifli med mandelknas og vaniljeskum
Lag på lag af lutter lækkerier! Citrontriflien lægges sammen med mandelknas og vaniljeflødeskum og toppes med sød og sprød marengstop, som lige er prikken over i'et.

31-60 min.
(2)
11. juni 2020 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Citroncreme
- usprøjtede citroner
- 2
- sukker
- 200 g
- æggeblommer
- 2
- smør
- 75 g
Mandelknas
- mandler
- 100 g
- Bastogne-kiks
- 100 g
- smør
- 75 g
Vaniljeskum
- piskefløde
- 2½ dl
- vaniljesukker
- 1 tsk.
Marengs
- æggehvider
- 2
- sukker
- 75 g
Sådan gør du
Citroncreme
Bland fintrevet citronskal, citronsaft, sukker og æggeblommer i en gryde, og tilsæt smør i tern.
Varm forsigtigt blandingen op til under kogepunktet. Pisk konstant i gryden med et piskeris, til cremen tykner. Den må ikke koge.
Tag gryden af varmen, og hæld cremen i et skoldet glas med låg. Sæt den på køl, til den er helt kold.
Mandelknas
Tænd ovnen på 200°. Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle af, og hak dem groft med en skarp kniv.
Blend kiksene til grove krummer i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Rør smør, kiksekrummer og hakkede mandler sammen i en skål.
Vaniljeskum
Pisk fløden til skum i en skål, og rør vaniljesukker i.
Marengs
Pisk æggehviderne stive med lidt sukker ad gangen, så du får en fast marengsmasse.
Anret citroncreme, mandelknas og vaniljeskum lagvis i portionsglas.
Fyld en sprøjtepose med marengsmassen, og sprøjt en fin top på hvert glas. Brænd toppen med en lille gasbrænder lige inden servering.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner