Citrontrifli med mandelknas og vaniljeskum
11. juni 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lag på lag af lutter lækkerier! Citrontriflien lægges sammen med mandelknas og vaniljeflødeskum og toppes med sød og sprød marengstop, som lige er prikken over i'et.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland fintrevet citronskal, citronsaft, sukker og æggeblommer i en gryde, og tilsæt smør i tern.
Varm forsigtigt blandingen op til under kogepunktet. Pisk konstant i gryden med et piskeris, til cremen tykner. Den må ikke koge.
Tag gryden af varmen, og hæld cremen i et skoldet glas med låg. Sæt den på køl, til den er helt kold.
Tænd ovnen på 200°. Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle af, og hak dem groft med en skarp kniv.
Blend kiksene til grove krummer i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Rør smør, kiksekrummer og hakkede mandler sammen i en skål.
Pisk fløden til skum i en skål, og rør vaniljesukker i.
Pisk æggehviderne stive med lidt sukker ad gangen, så du får en fast marengsmasse.
Anret citroncreme, mandelknas og vaniljeskum lagvis i portionsglas.
Fyld en sprøjtepose med marengsmassen, og sprøjt en fin top på hvert glas. Brænd toppen med en lille gasbrænder lige inden servering.
Tip!
Triflien kan laves, dagen inden du får gæster, og opbevares i køleskabet. Så skal du bare vente med at lave marengstoppen, til lige inden den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk