Annonce

Citrontærte med lakridsmarengs og friske bær

22. marts 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 4½ time.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
1 sprøjtepose med tylle
1 lille gasbrænder

Sådan gør du

Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen hurtigt sammen, til den er jævn og ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, og trim kanterne for overskydende dej. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Tag den frosne tærtebund ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag den i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden. Afkøl bunden på en bagerist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Halvér citronerne, og pres saften, til der er 1 dl saft i alt. Rør æg, æggeblomme, sukker og citronsaft sammen i en gryde. Varm det langsomt op til kogepunktet, og pisk godt undervejs. Lad det småkoge i et par minutter under konstant piskning, til cremen tykner. Skær smørret i små tern. Tag gryden af varmen, og rør smørret i, til det er smeltet.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i citroncremen, til den er helt opløst. Hæld cremen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Pisk æggehvider næsten stive med en elpisker i en helt ren skål. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning, og pisk, til marengsen er fast og blank. Vend lakridspulver i.
Hæld marengsen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den ud i små toppe på tærten. Brænd forsigtigt marengsen gylden med en gasbrænder, og pynt tærten med friske bær og lakridspulver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar