Annonce

Citrontærte med lakridsmarengs og friske bær

22. marts 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Dessert til frokosten? Ja tak! Det er påske, og derfor har du den bedste undskyldning for at bringe det søde køkken i spil midt på dagen. Denne citrontærte er udviklet særligt til at komplimentere frokosten, og så tager den sig bedst ud i selskab med påskens traditionsbundne øl.

Se nedenfor, hvordan du laver en lækker tærte, der er en fryd for både øje og gane:

Det er ikke kun frokostbordets fornøjelser, som øl med fordel kan ledsage – øl og dessert kan sagtens gå hånd i hånd. Hvis du laver en dessert med et nedjusteret sukkerindhold og en mere syrlig undertone, vil øllen forstærke sødmen og tilfredsstille dine smagsløg. Pas på med desserter der er for søde og sukkerholdige, det kan det få din øl til at fremstå bitter, da sødmen fra malten overdøves. En tærte med citron og brændt marengs vil derimod udgøre et perfekt balanceret modspil til din øl, så smagsoplevelsen går op i en højere enhed. Det vil være den perfekte afslutning på din påskefrokost, og dine gæster vil med garanti blive imponerede.

Fuldend påskefrokosten med en lækker forret og en fyldig hovedret, der ligeledes komplimenteres af påskens traditionelle gyldne øl. Prøv fx vores opskrift på Flettet butterdejsstang med spinat, dild og feta og Rugvafler med stenbiderrogn, pisket cremefraiche og rødløg.

SERVÈR ØL TIL DIN FROKOST

Øl og påske hænger uløseligt sammen - og det er der en grund til. Øl er med til at fremhæve smagene på ethvert dansk frokostbord, og med Carlsberg Nordics alkoholfrie version kan du give påskeretterne den opmærksomhed, som de fortjener, helt uden at begrænse dig. Vælg en Carlsberg Nordic Ale for en sød, læskede fylde, eller en Carlsberg Nordic Pilsner for den friske fornemmelse af humlens blomstrende duft. Nyd den iskold, og få smagsoplevelsen til at gå op i en højere enhed.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 4½ time.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
1 sprøjtepose med tylle
1 lille gasbrænder

Sådan gør du

Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen hurtigt sammen, til den er jævn og ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, og trim kanterne for overskydende dej. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Tag den frosne tærtebund ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag den i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden. Afkøl bunden på en bagerist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Halvér citronerne, og pres saften, til der er 1 dl saft i alt. Rør æg, æggeblomme, sukker og citronsaft sammen i en gryde. Varm det langsomt op til kogepunktet, og pisk godt undervejs. Lad det småkoge i et par minutter under konstant piskning, til cremen tykner. Skær smørret i små tern. Tag gryden af varmen, og rør smørret i, til det er smeltet.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i citroncremen, til den er helt opløst. Hæld cremen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Pisk æggehvider næsten stive med en elpisker i en helt ren skål. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning, og pisk, til marengsen er fast og blank. Vend lakridspulver i.
Hæld marengsen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den ud i små toppe på tærten. Brænd forsigtigt marengsen gylden med en gasbrænder, og pynt tærten med friske bær og lakridspulver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar