Citrontærte med jordbær, timian og sort peber
19. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Citrontærte er en klassiker, men denne gang overrasker den med både jordbær, timian og sort peber. Det lyder måske mærkeligt, men det smager herligt.
Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time. Afkøling, tærte: Mindst 4 timer
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform med løs bund, 35 x 10 cm.
Sådan gør du
Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør det sammen. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt den ubagte tærtebund i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°. Bag tærtebunden i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden.
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål. Riv skallen af 2 citroner fint, og pres saften af alle citronerne, så du har ca. 1½ dl citronsaft. Rør citronsaft og citronskal i cremen, indtil den tykner en smule.
Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund. Skru ovntemperaturen ned til 160°, og bag tærten i ovnen i 15 minutter, til cremen har sat sig let. Afkøl tærten på en bagerist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter. Pynt tærten med jordbær, frisk timian og en lille smule friskkværnet peber. Server evt. tærten med letpisket flødeskum til.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk