Citrontærte med jordbær, timian og sort peber

19. juni 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Citrontærte er en klassiker, men denne gang overrasker den med både jordbær, timian og sort peber. Det lyder måske mærkeligt, men det smager herligt.

Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time. Afkøling, tærte: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 aflang tærteform med løs bund, 35 x 10 cm.

Sådan gør du

Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør det sammen. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt den ubagte tærtebund i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°. Bag tærtebunden i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden.
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål. Riv skallen af 2 citroner fint, og pres saften af alle citronerne, så du har ca. 1½ dl citronsaft. Rør citronsaft og citronskal i cremen, indtil den tykner en smule.
Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund. Skru ovntemperaturen ned til 160°, og bag tærten i ovnen i 15 minutter, til cremen har sat sig let. Afkøl tærten på en bagerist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter. Pynt tærten med jordbær, frisk timian og en lille smule friskkværnet peber. Server evt. tærten med letpisket flødeskum til.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar