Citrontærte med friske bær
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Syrlig citronkage med friske bær og et drys flormelis. Dét er en himmelsk dessert, man ikke kan sige nej til!
Ingredienser
Udstyr
en firkantet tærteform med aftagelig bund, ca. 20 x 25 cm eller en springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend mel, sukker, vaniljekorn og smør sammen i en foodprocessor.
Beklæd tærteformen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen ved 200° i 12-15 minutter.
Pisk æg og sukker godt sammen med en elpisker til en tyk masse.
Riv skallen, og pres citronen. Rør først mel i æggemassen med en ske, og rør derefter citronsaft og -skal.
Hæld forsigtigt fyldet i den forbagte tærtebund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig, i ca. 10 minutter.
Afkøl kagen, og pynt med flormelis. Skær den i små firkanter, og servér med friske bær til.
Tip!
Servér evt. kagen med vaniljeis eller flødeskum som en fyldig dessert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk