Citrontærte med friske bær

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Syrlig citronkage med friske bær og et drys flormelis. Dét er en himmelsk dessert, man ikke kan sige nej til!

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform med aftagelig bund, ca. 20 x 25 cm eller en springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend mel, sukker, vaniljekorn og smør sammen i en foodprocessor.
Beklæd tærteformen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen ved 200° i 12-15 minutter.
Pisk æg og sukker godt sammen med en elpisker til en tyk masse.
Riv skallen, og pres citronen. Rør først mel i æggemassen med en ske, og rør derefter citronsaft og -skal.
Hæld forsigtigt fyldet i den forbagte tærtebund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig, i ca. 10 minutter.
Afkøl kagen, og pynt med flormelis. Skær den i små firkanter, og servér med friske bær til.

Tip!

Servér evt. kagen med vaniljeis eller flødeskum som en fyldig dessert.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar