Citronsorbet
7. maj 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavet citronsorbet smager dejligt forfriskende og faktisk nærmest himmelsk. Det er en perfekt let dessert oven på en stor middag, og fortvivl ej, hvis du ikke har en ismaskine – sorbeten kan også laves uden.
Bemærk
Indfrysningstid: 60 minutter (eller længere, hvis det er uden ismaskine).
Ingredienser
Sådan gør du
Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft, og sæt lagen til afkøling.
Pisk æggehviden stiv, drys flormelis i lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er sej.
Vend marengsen i sukkerlagen, og indfrys i en ismaskine, til sorbeten er fast og cremet. Eller sæt blandingen i fryseren, og frys den til sorbet under jævnlig omrøring.
Læg citronskiverne i en gryde, drys med sukker, og varm, til skiverne er karamelliserede.
Anret sorbet i et glas, og pynt med karamelliseret citron. Servér straks.
Tip!
Du kan også pynte sorbeten med karamelliseret appelsin i stedet for citron for at tilføje en lidt anderledes smag. Husk blot at bruge usprøjtede appelsiner eller citroner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk