Citronsnurrer med lemoncurd
6. juli 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Kanelsnurren har fået en syrlig fætter – citronsnurren! Smør den bløde dej med et godt lagt lemoncurd, og drys med flormelis.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lun mælk i en skål. Skyl og riv skallen af citronen. Rør sukker, salt, citronskal og æg i gærblandingen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig. Brug evt. en røremaskine.
Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter. Slå dejen ned, og rul den ud til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm.
Smør lemoncurd på halvdelen af dejen, og fold den anden halvdel over. Rul evt. dejen lidt mere ud, så den måler ca. 30 x 20 cm.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær dejen i 14 strimler, sno dem til spiraler, og form dem til kranse.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
Lad kransene hæve til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter, og bag dem i ca. 15 minutter. Sigt lidt flormelis over, og nyd kransene lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kardemommesnurrer
Powered by Froala Editor