Citronsnurrer med lemoncurd

6. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Kanelsnurren har fået en syrlig fætter – citronsnurren! Smør den bløde dej med et godt lagt lemoncurd, og drys med flormelis.

Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lun mælk i en skål. Skyl og riv skallen af citronen. Rør sukker, salt, citronskal og æg i gærblandingen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig. Brug evt. en røremaskine.
Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter. Slå dejen ned, og rul den ud til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm.
Smør lemoncurd på halvdelen af dejen, og fold den anden halvdel over. Rul evt. dejen lidt mere ud, så den måler ca. 30 x 20 cm.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær dejen i 14 strimler, sno dem til spiraler, og form dem til kranse.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
Lad kransene hæve til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter, og bag dem i ca. 15 minutter. Sigt lidt flormelis over, og nyd kransene lune.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar