Citronsnitter med hvid chokolade og hindbær
1. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Haps en syrligsød snitte med citron, hvid chokolade og hindbær til eftermiddagsteen, eller servér den som en elegant dessert efter en god middag.
Bemærk
Afkøling: I alt 3½ time.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk smør sammen med sukker, vaniljekorn, salt og mel til en sammenhængende dej.
Læg bagepapir i formen, tag lidt mel på fingrene, og tryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Varm ovnen op til 175°. Forbag bunden i ovnen i 15 minutter.
Riv skallen, og pres citronen. Pisk æg og sukker tykt med en elpisker. Rør melet i og derefter fintrevet citronskal og citronsaft.
Fordel citroncremen oven på mørdejsbunden, og bag den i ovnen i yderligere ca. 25 minutter, til fyldet føles fast.
Tag kagen ud af ovnen, og stil den på en rist, så den kan køle af. Sæt herefter kagen i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til næste dag.
Skær kanterne af den kolde kage, og skær herefter resten ud i pæne, aflange snitter.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hæld chokoladen i en frysepose, og klip et lille hul i det ene af de nederste hjørner.
Dekorér citronsnitterne med chokolade. Drys med frysetørrede hindbær og evt. guldstøv. Opbevar snitterne på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk