Citronsandkage med friske bær

1. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Lækkersulten? Få opskriften på en enkel, saftig og frisk citronsandkage toppet med et tykt lag glasur og friske bær. Den passer perfekt til en kop sort te.

Ingredienser

Udstyr

en lille brødform, 25 x 10 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i brødformen.
Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker til en lys og luftig masse. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt undervejs.
Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Rør begge dele i dejen.
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, og rør det i dejen skiftevis med kærnemælken.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. Stik en gaffel eller et træspyd i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt. Hvis der hænger dej ved, skal den have et par minutter mere i ovnen. Sæt formen med kagen til afkøling på en rist.
Pres citronen. Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på den kolde kage.
Skyl bærrene, og fordel dem oven på citronglasuren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar