Citronpasta med ærter og bacon
12. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En simpel pastaret, men åh så lækker!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i tern, og steg dem på en pande, til er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hæld de frosne ærter ned i kogevandet det sidste minut af kogetiden. Hæld vandet fra spaghetti og ærter − gem lidt af kogevandet.
Hæld spaghetti og ærter tilbage i den varme gryde. Rør æggeblommer, fintrevet parmesan og fintrevet citronskal sammen i en skål, og hæld det i gryden sammen med lidt af det gemte kogevand. Vend godt rundt i spaghettien, så æggeblommerne fordeler sig, og retten bliver lækker cremet.
Smag til med salt, og spæd evt. op med lidt ekstra kogevand, hvis retten er for tør. Anret spaghettien i dybe tallerkener, og drys med bacontern. Kværn peber over retten, og drys evt. med ekstra parmesan. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk