Citronmuffins med syrlig glasur
5. januar 2022
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Fristes du somme tider af en færdigkøbt citronmåne, vil du elske disse muffins. En dejlig frisk variant af klassiske muffins, der på fineste vis kombinerer sødt og syrligt.
Ingredienser
Udstyr
muffinforme
Sådan gør du
Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Riv skallen, og pres citronen. Vend citronsaft og -skal ned i dejen.
Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180° i 30-35 minutter. Lad dem afkøle.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyktflydende. Smør glasur over kagerne.
Riv skallen af citronen, pynt med citronskal og drys med rørsukker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk