Citronmuffins med marengs

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Syrlig citron og sød marengs mødes i disse skønne muffins, der er utroligt nemme at lave!

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft.
Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt det i dejen. Vend cremefraiche i dejen, og fyld den i en sprøjtepose.
Fordel dejen i 12 muffinforme (evt. sat ned i en muffinpande af metal),og bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte. Afkøl.
Kog sukker og vand op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål.
Pisk langsomt den varme sukkerlage i hviderne, tilsæt citronsaft, og pisk derefter i 6-8 minutter, til marengsen er helt stiv og blank.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose. Sprøjt marengs på de afkølede muffins lige inden servering. Brænd marengsen let med en creme brulé-brænder.

Tip!

Kom birkes i dine muffins, hvis du vil have et fint knas og en let bitterhed.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar