Citronmuffins med marengs
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Syrlig citron og sød marengs mødes i disse skønne muffins, der er utroligt nemme at lave!
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft.
Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt det i dejen. Vend cremefraiche i dejen, og fyld den i en sprøjtepose.
Fordel dejen i 12 muffinforme (evt. sat ned i en muffinpande af metal),og bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte. Afkøl.
Kog sukker og vand op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål.
Pisk langsomt den varme sukkerlage i hviderne, tilsæt citronsaft, og pisk derefter i 6-8 minutter, til marengsen er helt stiv og blank.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose. Sprøjt marengs på de afkølede muffins lige inden servering. Brænd marengsen let med en creme brulé-brænder.
Tip!
Kom birkes i dine muffins, hvis du vil have et fint knas og en let bitterhed.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk