Citronmuffins med lemoncurd og mascarpone

24. juni 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Fine og friske påskekager, som overrasker med deres flydende indre af syrlig lemoncurd. Er der kager i overskud, kan de sagtens gemmes på køl i 1-2 dage.

Bemærk
Afkøling, lemoncurd: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

10 muffinforme, gerne af silikone
1 sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Pisk æg, sukker, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft sammen i en skål over vandbad. Pisk konstant, til citroncremen tykner.
Tag skålen fra varmen, og tilsæt straks smør skåret i små tern. Pisk smørret ud i cremen, til det er smeltet. Hæld lemoncurden på et glas med låg, og sæt den på køl i mindst 2 timer, eller til den er helt kold.
Tænd ovnen på 180°. Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og smør lyst og cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Bland hvedemel og salt i en anden skål, og rør det i dejen. Riv og pres citronen, og rør citronskal og citronsaft i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i 10 muffinforme, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er akkurat gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Skær et lille dybt hul ned i hver muffin med en spids kniv. Fyld forsigtigt ca. 1 tsk. lemoncurd ned i hvert hul. Sæt kagerne på køl.
Pisk mascarpone, lemoncurd og flormelis sammen til en fast og ensartet creme i en skål med en elpisker.
Fyld cremen i sprøjteposeen, og sprøjt den ud i høje toppe på de fyldte muffins. Pynt med små grofthakkede påskeæg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar