Citronmousse-kage med birkes og påskeæg
4. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sæt en smuk og syrlig kage på påskebordet med kulørte påskeæg på toppen.
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i springformen. Riv citronskallen fint, og pres al citronsaften.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør derefter citronskal, citronsaft, mel, salt og birkes i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Tjek med en gaffel eller et træspyd, at kagen er færdigbagt - hænger der dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Skær kagen fri af formen, og sæt et stykke kageplast fast langs indersiden af formen. Læg citronkagen tilbage i formen.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Opvarm citronsaft og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft. Hæld citronsaftblandingen over i en skål, og sæt den på køl i 10 minutter, til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til let skum med en elpisker i en skål, tilsæt skyr, og vend sammen. Vend forsigtigt den let afkølede citronsaftblanding i flødeblandingen ad flere omgange, til cremen er ensartet.
Hæld citronmoussen oven på citronkagen, og sæt kagen på køl i mindst 6 timer.
Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Pynt med hele og hakkede påskeæg og lidt citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk