Citronmazarin med blåbær
19. september 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Du kunne også kalde denne mazarinkage med citroncreme og syrlige blåbær for en luksusudgave af citronmånen. Den er frisk og god, og du vil ikke fortryde det, hvis du bager den!
Ingredienser
Udstyr
to ottekantede papforme
Sådan gør du
Riv skallen, og pres saften af citronen – gem saften til senere. Rør eller pisk smør, rørsukker og citronskal lyst og let.
Riv marcipanen, og rør den i. Del æggene i blommer og hvider. Tag halvdelen af hviderne fra, og pisk dem helt stive.
Pisk blommerne og resten af hviderne i smør-sukker-blandingen lidt ad gangen. Det gøres bedst med en elpisker.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det i dejen med lette tag. Vend til sidst citronsaft og de piskede hvider i.
Hæld dejen i smurte forme, så den går knap til kanten.
Bag kagerne på midterste rille i ca. 40 minutter ved 180° (mærk med en nål, at dejen ikke hænger ved). Lad dem køle helt af i formen.
Pisk smør og flormelis med citronsaft til en blød smørcreme. Fordel den på kagerne, og drys blåbær over.
Tip!
Bag kagen i en papform, så den er lige til at tage med eller fryse i formen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk