Citronmartini
30. august 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Den klassiske martini bliver piftet op af citronsaft, og en smuk citronsukkerkant, der melder klar til fest. Drinken kan også bruges som velkomstdrink.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af citronen, og pres saften.
Bland citronskal og sukker på en tallerken, og gnid det sammen, indtil olien bliver frigivet, og dine fingre dufter af citron.
Gnid kanten på glasset med lidt citronsaft, og kør kanten rundt i citronsukkeret, så sukkeret sidder fast på kanten.
Pres saften af citronen. Kom vodka, Cointreau, citronsaft og sirup i en shaker sammen med isterninger.
Ryst i 30 sekunder, indtil shakeren er iskold, og si væsken over i et martiniglas.
Skal du lave flere martinier, skal du ryste dem sammen ad flere omgange.
Tip!
Den enkle sirup, der bliver brugt i martinien, indgår i mange forskellige cocktails. Du kan købe den, men den er heldigvis også virkelig enkel at lave selv. Kog lige dele sukker og vand sammen, indtil sukkeret er helt opløst. Hæld siruppen på flaske, og opbevar på køl i op til fire uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på espresso martini