Citronmarmelade med peber
6. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Peber og basilikum i en marmelade? Ja, det kan man faktisk godt. Denne citronmarmelade indeholder begge dele og minder om en blanding mellem almindelig marmelade og lidt syrligere chutney. Den er helt perfekt, hvis du synes, at klassisk marmelade nemt kan blive lidt for sød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl citronerne. Skær den gule del af skrællen af med en skarp kniv, og hak det fint. Læg skrællen i en gryde.
Skær resten af skrællen af, og smid den ud. Skær citronerne i fileter, og hak fileterne groft. Pas på, det kun er frugtkødet og ikke hinderne mellem fileterne, der kommer med. Læg fileterne i en gryde.
Skyl basilikum, hak det fint, og læg i gryden. Hæld vand i gryden, og lad indholdet simre i 10 minutter.
Tilsæt nykværnet peber og sukker i gryden, og lad marmeladen simre i 8 minutter. Rør rundt jævnligt.
Hæld marmeladen på rene glas, og opbevar den i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk