Citronmarmelade med peber

6. december 2021 af .

Foto: Peter Kam

Peber og basilikum i en marmelade? Ja, det kan man faktisk godt. Denne citronmarmelade indeholder begge dele og minder om en blanding mellem almindelig marmelade og lidt syrligere chutney. Den er helt perfekt, hvis du synes, at klassisk marmelade nemt kan blive lidt for sød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl citronerne. Skær den gule del af skrællen af med en skarp kniv, og hak det fint. Læg skrællen i en gryde.
Skær resten af skrællen af, og smid den ud. Skær citronerne i fileter, og hak fileterne groft. Pas på, det kun er frugtkødet og ikke hinderne mellem fileterne, der kommer med. Læg fileterne i en gryde.
Skyl basilikum, hak det fint, og læg i gryden. Hæld vand i gryden, og lad indholdet simre i 10 minutter.
Tilsæt nykværnet peber og sukker i gryden, og lad marmeladen simre i 8 minutter. Rør rundt jævnligt.
Hæld marmeladen på rene glas, og opbevar den i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar