Citronmåne med granatæbleglasur
15. maj 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Glem alt om færdigkøbte citronmåner fra supermarkedet! Her får du en hel citronfuldmåne, som er blød, saftig og har den perfekte balance mellem surt og sødt.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, rørsukker og vaniljekorn sammen med en elpisker.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og pisk den i smørblandingen.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør herefter citronsaft, fintrevet citronskal og hvedemel i dejen med en ske.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne med lidt smør eller olie.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med en gaffel eller strikkepind, at kagen er færdigbagt. Afkøl kagen på en rist.
Sæt en si oven på en skål. Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud af granatæblet med bagsiden af en stor ske, så kernerne falder ned i sien, og saften løber ned i skålen. Kassér de hvide hinder.
Rør flormelis og 4-5 spsk. af granatæblesaften sammen til en lyserød glasur. Fordel glasuren på den afkølede kage.
Hak pistacienødderne, og drys dem over glasuren sammen med granatæblekerner og skovsyre.
Pisk fløden let til skum med en elpisker, og servér til kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste citronmåne!