Citronmåne i moderne udgave

20. juni 2018 af .

Foto: John Bendtsen

En citronmåne er altid på sin plads, og denne hjemmelavede udgave er superlækker med et moderne tvist i form af hasselnødder og citroncreme.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°.
Smelt smørret, og rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det godt sammen. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen. Kom den øvrige skal og saften i dejen.
Beklæd springformen med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist. Flæk kagen på midten.
Rør resten af citronskallen sammen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel ¾ på den ene kagebund.
Læg den anden bund på, og smør resten af cremen i et tyndt lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.
Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden, og lad dem afkøle. Fordel nødderne på kagens top og sider ved at trykke dem ind i citroncremen. Pynt til sidst med skovsyre, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar