Citronmåne
28. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Citronmånen er Danmarks mest solgte kage, og spørgsmålet er, om der findes nogen, der ikke har smagt en købe-citronmåne. Så hvorfor ikke overraske ved at bage din egen? Det er virkelig nemt, og så er den friskbagt.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk sukker og olie sammen, og pisk æggene i et ad gangen, til æggemassen er luftig og cremet.
Riv skallen af citronen. Rør citronskal, yoghurt og mandelmel i (gem lidt citronskal til at drysse over senere).
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør den sammen.
Kom dejen i en smurt springform, og bag kagen ved 160° i ca. 40 minutter. Afkøl på rist.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur, og smør den ud på kagen.
Drys med revet citronskal, og skær den i passende stykker.
Tip!
Skær evt. kagen ud i en smuk halvmåneform.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på citronmåne