Citronmåne

28. oktober 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Citronmånen er Danmarks mest solgte kage, og spørgsmålet er, om der findes nogen, der ikke har smagt en købe-citronmåne. Så hvorfor ikke overraske ved at bage din egen? Det er virkelig nemt, og så er den friskbagt.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Pisk sukker og olie sammen, og pisk æggene i et ad gangen, til æggemassen er luftig og cremet.
Riv skallen af citronen. Rør citronskal, yoghurt og mandelmel i (gem lidt citronskal til at drysse over senere).
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør den sammen.
Kom dejen i en smurt springform, og bag kagen ved 160° i ca. 40 minutter. Afkøl på rist.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur, og smør den ud på kagen.
Drys med revet citronskal, og skær den i passende stykker.

Tip!

Skær evt. kagen ud i en smuk halvmåneform.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar