Citronlagkage med hvid chokoladecreme, hindbær og lakrids

26. juni 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er tilladt at lege med forskellige smage, når man laver lagkage, og her kombinerer vi både citron, hindbær, lakrids og hvid chokolade i et super lækkert match!

Bemærk
Afkøling, hvid chokoladecreme: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

2 små springforme, 15 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i de to springforme, og smør kanterne med lidt smør.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Vend smeltet chokolade, mandelmel, hvedemel, bagepulver, salt og fintrevet citronskal i dejen. Fordel dejen i formene, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.
Udblød husblas i en skål med koldt vand. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en anden skål. Varm fløde, mælk og lakridspulver op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83° under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen, og hæld cremen igennem en sigte. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme creme.
Hæld den varme creme over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremen samler sig og bliver blank og ensartet. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt cremen på køl natten over.
Rør chokoladecremen igennem, og hæld den i en sprøjtepose med kruset tylle. Sprøjt små toppe chokoladecreme på den første bund, og fordel halvdelen af hindbærrene oven på cremen. Læg den anden bund ovenpå, og sprøjt resten af cremen på toppen. Pynt kagen med de sidste hindbær, grofthakkede lakridsmandler samt frysetørrede hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar