Citronlagkage med creme
11. juni 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Skal der være fest, så forkæl dine gæster med en vidunderlig citronlagkage. Imellem de hvide lagkagebunde gemmer sig en frisk og lækker citroncreme.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Blend smør, sukker og vaniljesukker i en foodprocessor til en cremet masse. Tilsæt 1 æg ad gangen, og blend mellem hvert æg.
Tilsæt hvedemel, mandelmel, bagepulver og mælk, og blend igen. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør formens kanter. Hæld dejen i formen.
Bag kagen i ovnen i 1 time og 25 minutter. Lad kagen afkøle helt i formen.
Riv og pres citronerne. Kog citronskal, citronsaft, smør og sukker op i en lille gryde. Rør forsigtigt, til smør og sukker er helt smeltet.
Pisk i mellemtiden æg og æggeblomme sammen med en elpisker til en luftig masse.
Hæld det smeltede citronsmør i æggemassen i en tynd stråle, og pisk med en elpisker konstant, til citronmassen er indarbejdet i æggene.
Varm blandingen op igen ved lav varme, og pisk, til det tykner. Lad blandingen afkøle helt, og vend den med mascarpone.
Skær forsigtigt kagen over, så du får 3 bunde. Fordel ⅓ af citroncremen på en bund, læg en ny bund ovenpå, og gentag. Glat til sidst toppen ud med restem af citroncremen med en paletkniv.
Skær citronen i papirstynde skiver, og pynt toppen med dem. Pensl med honning på citronskiverne, så de skinner.
Tip!
Du kan også kandisere citronskiverne i lidt kogt sukkervand og bage dem i ovnen på 50° i 3 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk