Citronkylling med oliven, mandler og kikærter

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Når du lægger masser af citron, hvidløg og timian i ovnfadet sammen med kyllingen, får det lyse kød ekstra meget smag.

Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Skær kyllingen ud i 8 stykker, og læg dem i et ovnfad beklædt med bagepapir.
Skær citronen i meget små tern på ca. ½ x ½ cm. Skyl kikærterne i en sigte, og bland dem med citron, hele hvidløgsfed, oliven, mandler og rosiner.
Fordel blandingen over kyllingen. Tilsæt vand og honning, drys med timian, og krydr med salt og peber.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til den er mør og gennemstegt.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Server kyllingen direkte fra ovnfadet med de kogte ris og evt. lidt græsk yoghurt som tilbehør.

Tip!

I stedet for kylling kan retten laves med nakkekoteletter eller fisk. Hvis du bruger fisk, skal retten kun have ca. 15-20 minutter i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar