Citronkylling med oliven, mandler og kikærter
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Når du lægger masser af citron, hvidløg og timian i ovnfadet sammen med kyllingen, får det lyse kød ekstra meget smag.
Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skær kyllingen ud i 8 stykker, og læg dem i et ovnfad beklædt med bagepapir.
Skær citronen i meget små tern på ca. ½ x ½ cm. Skyl kikærterne i en sigte, og bland dem med citron, hele hvidløgsfed, oliven, mandler og rosiner.
Fordel blandingen over kyllingen. Tilsæt vand og honning, drys med timian, og krydr med salt og peber.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til den er mør og gennemstegt.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Server kyllingen direkte fra ovnfadet med de kogte ris og evt. lidt græsk yoghurt som tilbehør.
Tip!
I stedet for kylling kan retten laves med nakkekoteletter eller fisk. Hvis du bruger fisk, skal retten kun have ca. 15-20 minutter i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk