Citronkylling med kartofler og bagt tomatsalat

1. juni 2018 af .

Foto: Joachim Wichmann, wichmann+bendtsen photography

Citronkylling med kartofler og tomatsalat er en skøn hverdagsret, som de fleste kan lide. Og så kan du have retten klar på under 1 time – perfekt!

Bemærk
Ovntid: Ca. 55 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem i et stort, ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Del kyllingen langs ryggen, og tryk den flad med håndfladen. Læg den flækkede kylling over kartoflerne med skindsiden opad, og prik skindet med en gaffel.
Pres saften af citronen ud over kødet, dryp med olivenolie, og krydr med paprika, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 55 minutter.
Halvér tomaterne, og læg dem i et lille ovnfad. Dryp dem med olie, og krydr med salt, peber og oregano. Bag dem i ovnen (ved siden af kyllingen) i 10 minutter. Afkøl tomaterne let, og gem dem til salaten.
Skyl romainesalaten, og skær den i tynde både på langs. Rør olie, balsamico, salt og peber sammen til en dressing. Bland salat, bagte tomater, smuldret feta og oliven, og vend det hele sammen med dressingen.
Tjek, at kyllingen er gennemstegt, og at kartoflerne er møre. Skær kyllingen i passende stykker, og servér med kartofler og tomatsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar