Citronkylling med kartofler og bagt tomatsalat

Citronkylling med kartofler og tomatsalat er en skøn hverdagsret, som de fleste kan lide. Og så kan du have retten klar på under 1 time – perfekt!

Citronkylling med kartofler og bagt tomatsalat
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Joachim Wichmann, wichmann+bendtsen photography
Bemærk:Ovntid: Ca. 55 minutter.

Ingredienser

personer

Citronkylling med kartofler

kartofler
1 kg
salt
peber
hel kylling
1
usprøjtet citroner
½
olivenolie
½ dl
paprika
2 spsk.

Bagt tomatsalat

cherrytomater
200 g
olivenolie til tomaterne
1 spsk.
salt
peber
frisk oregano
1 håndfulde
romainesalater
1
olivenolie til dressing
½ dl
hvid balsamicoeddike
3 spsk.
feta
100 g
sorte oliven
1 dl

Sådan gør du

Citronkylling med kartofler

Tænd ovnen på 180º. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem i et stort, ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Del kyllingen langs ryggen, og tryk den flad med håndfladen. Læg den flækkede kylling over kartoflerne med skindsiden opad, og prik skindet med en gaffel.
Pres saften af citronen ud over kødet, dryp med olivenolie, og krydr med paprika, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 55 minutter.

Bagt tomatsalat

Halvér tomaterne, og læg dem i et lille ovnfad. Dryp dem med olie, og krydr med salt, peber og oregano. Bag dem i ovnen (ved siden af kyllingen) i 10 minutter. Afkøl tomaterne let, og gem dem til salaten.
Skyl romainesalaten, og skær den i tynde både på langs. Rør olie, balsamico, salt og peber sammen til en dressing. Bland salat, bagte tomater, smuldret feta og oliven, og vend det hele sammen med dressingen.
Tjek, at kyllingen er gennemstegt, og at kartoflerne er møre. Skær kyllingen i passende stykker, og servér med kartofler og tomatsalat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'