Citronkylling med kartofler og bagt tomatsalat
Citronkylling med kartofler og tomatsalat er en skøn hverdagsret, som de fleste kan lide. Og så kan du have retten klar på under 1 time – perfekt!

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Joachim Wichmann, wichmann+bendtsen photography
Bemærk:Ovntid: Ca. 55 minutter.
Ingredienser
personer
Citronkylling med kartofler
- kartofler
- 1 kg
- salt
- peber
- hel kylling
- 1
- usprøjtet citroner
- ½
- olivenolie
- ½ dl
- paprika
- 2 spsk.
Bagt tomatsalat
- cherrytomater
- 200 g
- olivenolie til tomaterne
- 1 spsk.
- salt
- peber
- frisk oregano
- 1 håndfulde
- romainesalater
- 1
- olivenolie til dressing
- ½ dl
- hvid balsamicoeddike
- 3 spsk.
- feta
- 100 g
- sorte oliven
- 1 dl
Sådan gør du
Citronkylling med kartofler
Tænd ovnen på 180º. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem i et stort, ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Del kyllingen langs ryggen, og tryk den flad med håndfladen. Læg den flækkede kylling over kartoflerne med skindsiden opad, og prik skindet med en gaffel.
Pres saften af citronen ud over kødet, dryp med olivenolie, og krydr med paprika, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 55 minutter.
Bagt tomatsalat
Halvér tomaterne, og læg dem i et lille ovnfad. Dryp dem med olie, og krydr med salt, peber og oregano. Bag dem i ovnen (ved siden af kyllingen) i 10 minutter. Afkøl tomaterne let, og gem dem til salaten.
Skyl romainesalaten, og skær den i tynde både på langs. Rør olie, balsamico, salt og peber sammen til en dressing. Bland salat, bagte tomater, smuldret feta og oliven, og vend det hele sammen med dressingen.
Tjek, at kyllingen er gennemstegt, og at kartoflerne er møre. Skær kyllingen i passende stykker, og servér med kartofler og tomatsalat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner