Citronkylling med blandede rodfrugter
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Frisk og saftig citronkylling med blandede rodfrugter er et sundt og mættende måltid.
Bemærk
Ovntid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kyllingen ud af køleskabet, og tænd ovnen på 180°. Skær citronerne i kvarte. Pil halvdelen af hvidløgene, og hak dem groft. Krydr kyllingen indvendig med salt og peber. Fyld den med citroner, hvidløg og salvieblade.
Læg kyllingen i en bradepande, dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber. Steg den i ovnen i 30 minutter.
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i ensartede stykker. Hak de resterende hvidløgsfed fint. Læg rodfrugterne i en stor frysepose sammen med salt, peber, hvidløg og lidt olie. Massér posen, så alle rodfrugter bliver krydrede.
Tag kyllingen ud af ovnen, fordel rodfrugterne i bradepanden, og sæt kylling og rodfrugter tilbage i ovnen. Steg retten i yderligere ca. 45 minutter, til grøntsagerne er møre, og kyllingen er gennemstegt.
Pynt retten med salvieblade, og servér med blandet grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk