Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat

Vaskeægte dansk klassiker med kylling, kartofler og mormorsalat med fløde.

Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat
0-30 min.

(1)

21. august 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Citronkylling

kyllingelår (både over- og underlår)
10
usprøjtet citroner
1
kartofler
750 g
rødløg
2
olivenolie
4 spsk.
frisk timian
6 stilke
salt og peber

Mormorsalat

hovedsalater
1
grønne asparges
200 g
usprøjtet citroner
1
piskefløde
2 dl
sukker
2 spsk.
salt og peber

Sådan gør du

Citronkylling

Tænd ovnen på 225°. Dup kyllingelårene tørre. Skyl citronen, og skær den i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Fordel kylling, kartofler, rødløg og citronbåde i et smurt ovnfad. Dryp med olivenolie, og fordel timiankvistene over retten. Krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte, og kartoflerne er møre.

Mormorsalat

Skyl og tør salathovedet, og pluk det i mindre stykker. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Lav tynde strimler af aspargesene med en kartoffelskræller, og vend dem sammen med salaten i en skål.
Pres saften af citronen i en skål. Tilsæt fløde og sukker, og rør sammen, til sukkeret er opløst. Lad dressingen stå og tykne i 10 minutter. Krydr med salt og peber.

Servering

Hæld flødedressingen over salaten, og servér som tilbehør til citronkylling i fad.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'