Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat
Vaskeægte dansk klassiker med kylling, kartofler og mormorsalat med fløde.

0-30 min.
(1)
21. august 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Citronkylling
- kyllingelår (både over- og underlår)
- 10
- usprøjtet citroner
- 1
- kartofler
- 750 g
- rødløg
- 2
- olivenolie
- 4 spsk.
- frisk timian
- 6 stilke
- salt og peber
Mormorsalat
- hovedsalater
- 1
- grønne asparges
- 200 g
- usprøjtet citroner
- 1
- piskefløde
- 2 dl
- sukker
- 2 spsk.
- salt og peber
Sådan gør du
Citronkylling
Tænd ovnen på 225°. Dup kyllingelårene tørre. Skyl citronen, og skær den i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Fordel kylling, kartofler, rødløg og citronbåde i et smurt ovnfad. Dryp med olivenolie, og fordel timiankvistene over retten. Krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte, og kartoflerne er møre.
Mormorsalat
Skyl og tør salathovedet, og pluk det i mindre stykker. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Lav tynde strimler af aspargesene med en kartoffelskræller, og vend dem sammen med salaten i en skål.
Pres saften af citronen i en skål. Tilsæt fløde og sukker, og rør sammen, til sukkeret er opløst. Lad dressingen stå og tykne i 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Servering
Hæld flødedressingen over salaten, og servér som tilbehør til citronkylling i fad.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner