Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat

Vaskeægte dansk klassiker med kylling, kartofler og mormorsalat med fløde.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Dup kyllingelårene tørre. Skyl citronen, og skær den i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Fordel kylling, kartofler, rødløg og citronbåde i et smurt ovnfad. Dryp med olivenolie, og fordel timiankvistene over retten. Krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte, og kartoflerne er møre.
Skyl og tør salathovedet, og pluk det i mindre stykker. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Lav tynde strimler af aspargesene med en kartoffelskræller, og vend dem sammen med salaten i en skål.
Pres saften af citronen i en skål. Tilsæt fløde og sukker, og rør sammen, til sukkeret er opløst. Lad dressingen stå og tykne i 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Hæld flødedressingen over salaten, og servér som tilbehør til citronkylling i fad.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
21. august 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar