Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat
21. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Vaskeægte dansk klassiker med kylling, kartofler og mormorsalat med fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Dup kyllingelårene tørre. Skyl citronen, og skær den i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Fordel kylling, kartofler, rødløg og citronbåde i et smurt ovnfad. Dryp med olivenolie, og fordel timiankvistene over retten. Krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte, og kartoflerne er møre.
Skyl og tør salathovedet, og pluk det i mindre stykker. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Lav tynde strimler af aspargesene med en kartoffelskræller, og vend dem sammen med salaten i en skål.
Pres saften af citronen i en skål. Tilsæt fløde og sukker, og rør sammen, til sukkeret er opløst. Lad dressingen stå og tykne i 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Hæld flødedressingen over salaten, og servér som tilbehør til citronkylling i fad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk