Citronkylling i fad med blomkål og kikærter
28. januar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når først grøntsagerne er klargjort, hygger retten sig i ovnen indtil spisetid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i bunden af en bradepande eller et ovnfad. Fordel kyllingelårene i fadet.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Fordel kartofler, blomkål og porrer mellem kyllingestykkerne i fadet.
Rør olie, chilisauce, paprika, timian, salt og peber sammen i en skål. Riv citronskallen fint, pres saften, og rør begge dele i marinaden.
Pensl marinaden over kylling og grøntsager i fadet, og bland det godt sammen. Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen i 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og fjern alufolien. Skyl og afdryp kikærterne, og fordel dem i fadet. Skær citronen i skiver, og læg dem øverst i fadet.
Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.
Tag fadet ud af ovnen, og drys cashewnødder og hakket persille over retten. Servér retten, som den er, eller byd f.eks. lidt brød og en simpel yoghurtdressing til. <br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk